- In de agenda
- 3 oktober 2023
DAB Experience dagen – Sterk techniektalenten
Op 10 en 11 oktober is het zo ver! Dan nemen er ongeveer 300 leerlingen uit beide regio’s deel aan de DAB-Experience bij Delta Agrifood Business. Tijdens de DAB-Experience gaan leerlingen...
- Nieuws
- 10 maart 2022
Officiële start kennisteams DAB
Eind januari was de officiële start van de kennisteams in DAB. De vier thema’s Bodem, Total use, Food Innovatie en Eiwittransitie zijn de speerpunten voor innovatie gestuurd door de bedrijven...
- Blog
- 20 december 2021
Onderzoeksstage HAS Hogeschool studente Inger de Bruijn: Hoe krijg je een frietje zo krokant mogelijk?
Inger de Bruijn studeert Voedingsmiddelentechnologie bij HAS Hogeschool en liep afgelopen voorjaar stage bij aardappelproducent Lamb Weston Meijer. Zij deed onderzoek naar de coating die rond sommige frites zit en...
- Nieuws
- 10 november 2021
Persbericht: Powering AgriFood: de rol van voedselproductie in het energiesysteem
Op 24 november wordt vanuit Delta Agrifood Business de kick-off gehouden van het tweejarig onderzoeksproject ‘Powering Agrifood’ onder leiding van Professor Aravind PV van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Het onderzoek...
- Nieuws
- 20 juli 2021
HAS Hogeschool studenten zetten teeltregistratiesysteem op voor duurzaam akkerbouwbedrijf BI-JOVIRA
Het akkerbouwbedrijf BI-JOVIRA uit Ooltgensplaat in de Zuidwestelijke Delta wil in 2022 één van de duurzaamste vollegrondsgroentebedrijven van Nederland zijn. Vier studenten van HAS Hogeschool bogen zich de afgelopen maanden...
- Nieuws
- 16 juli 2021
Het Green Proteïn Excellence Center (GPEC) ondersteunt bedrijven in de plantaardige eiwitten
HAS Hogeschool is sinds afgelopen najaar samenwerkingspartner van het Green Proteïn Excellence Center (GPEC). Het GPEC is een open innovatieplatform gericht op de plantaardige eiwittransitie en gevestigd in West-Brabant. Aanjager...
- Nieuws
- 2 juli 2021
Biodiversiteitherstel op kleine schaal
Op Schouwen-Duiveland is gestart met het laatste jaar van het project Akkerranden. Hiermee willen de initiatiefnemers de biodiversiteit in het buitengebied verbeteren. In de afgelopen drie jaar heeft de gemeente...
- Nieuws
- 25 juni 2021
Regionaal Exotisch Fruit
Duurzaam, gezond en lekker voedsel is een van de belangrijke thema’s van het Practoraat Agrofood & Biobased. Gezien de fase van welzijn die we in Nederland hebben, komt er meer...
- Nieuws
- 22 juni 2021
3D Food Printing geeft mensen met kauw- en slikproblemen hun eetlust terug
Is 3D Food Printing dé oplossing om mensen met kauw- en slikproblemen (dysfagie) hun eetlust terug te geven? Een consortium bestaande uit HAS Hogeschool, Gastronology 3D Food Works, zorginstellingen Groenhuysen,...
- In de agenda
- 11 juni 2021
HAS Expo 2021
Op donderdag 17 juni, staat traditiegetrouw de HAS Expo op de agenda. Dit jaar, vanwege de covid-19 maatregelen, wederom geen fysieke expositie op locatie, maar digitaal. De HAS Expo 2021...
- Nieuws
- 28 mei 2021
Innovatieve verpakkingen
Het Practoraat Agrofood & Biobased van CURIO speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling om te komen tot meer onderzoekende en ondernemende studenten en docenten. Een van de vernieuwingen is...