Weet wat je eet

We richten ons op smakelijke, duurzame, en gezonde (minder toevoegingen) plantaardige en alternatieve eiwitproducten zowel voor de regionale/nationale markt als op de EU-markt Zo gaan zij zelf aan de gang met fermentatie en andere plantaardige concepten. Dit doen we om inwoners, jong en oud, bewust te maken van onze plantbased regio op het gebied van gezondheid en korte keten. We betrekken hier scholen, buurthuizen, sportclubs en uiteraard de primaire sector bij. Met dit project worden consumenten geholpen in het maken van gezondere keuzes. Een groter aanbod van smakelijke, duurzame en gezonde alternatieve en plantaardige eiwitproducten zorgt ook voor een grotere afname. Producenten worden gestimuleerd om plantaardig voedsel (hoogwaardig en smaakvol) te telen.

Doelstelling project

De wijk, via buurthuizen, hobby- en sportclubs en scholen betrekken bij lekker en verantwoord eten door het samenbrengen met aandacht voor individuele eet- en cultuurfactoren en met aandacht voor de omgevingsfactoren. Concreet brengen wij de wijk samen, laten de wijk spreken over de verschillende (eet)culturen en vertellen wij en de wijk de eetverhalen van de streek. Daarnaast ervaren wij vooral de (verborgen) recepten van de wijk en delen die ervaring met elkaar. Zo verhogen wij niet allen de saamhorigheid in de wijk, maar leveren hiermee ook een bijdrage aan het (gezonde) voedselbewustzijn van onze inwoners.

Projectorganisaties

Projectverantwoordelijke
Provincie Noord-Brabant
Aanvragers
Gemeente Bergen op Zoom, Uitstreekend
Derden
Varta, Monkeys by the Sea, Algae Holland