Food Innovation

Men wordt bewuster van de impact van voeding op de gezondheid.

We innoveren, creëren, inspireren en leggen verbindingen rondom de thema’s food, health en technology. Culinair en creatief creëren we nieuwe producten en recepturen. We doen research naar nieuwe grondstoffen en het verbeteren of uitbreiden van bestaande concepten. Lamb Weston Meijer neemt vanuit DAB het voortouw.

Men wordt bewuster van de impact van voeding op de gezondheid. Zo gaat de voorkeur naar verse producten en minder naar suiker, verkeerde vetten en toevoegingen. Zeker is dat we moeten overschakelen op een dieet waarin meer plantaardige eiwitten zitten. Dierlijke eiwitten zijn inefficiënt en trekken een zware wissel op het milieu. Of we die kant op gaan is vooral een smaakkwestie. Ruim 70% van de Nederlanders eet nu nog altijd graag zijn vertrouwde bord met aardappelen, groenten en vlees. Een feit is dat de voedselindustrie wereldwijd het meeste investeringskapitaal aantrekt, want wie weet wat wij willen eten en de ingrediënten voor het menu van morgen kent, kan 9 miljard monden gaan voeden. Gezonde voeding en een goede leefstijl leveren een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de kwaliteit van leven. Zorgorganisaties ervaren dagelijks de negatieve consequenties van bijvoorbeeld ondervoeding. Welke uitdagingen op het gebied van voeding liggen op tafel? Voor zulke innovatieve ideeën willen we een oplossing bieden.